top of page
Search
  • Writer's pictureGarvar Lundins Gränd

Uppdatering gällande gemensamt internet

Hej på er alla i sommarsolen!


Sedan beslutet på stämman har vi nu påbörjat projektet med gemensamt internet. Vi har gjort tekniska undersökningar med Bahnhof, som kommer tar över från Telenor och allt ser mycket bra ut.


Vad händer nu?

Som ett sista steg i vårt egna nät kommer ett fåtal lägenheter behöva ny/byta ut internatkabeln. Vi kommer återkomma till berörda efter sommaren med en plan där.


Den 1 november är det datum vi kommer byta från Telenor till Bahnhof som leverantör och alla personliga abonnemang kommer att upphöra. Vi kommer framgent lägga avgiften för internet på våra avgifter (65kr/mån). Har man bindningstid eller utrustning från Telenor uppger de att den löses vid överlåtelsen. Vill man veta mer om detta är det bara att kontakta dem gällande just ert personliga abonnemang.


Vad gäller för Comhem/tele2 (Telefoni/TV/Bredband)?

Detta nät samt tillhörande tjänster kommer inte påverkas alls, det är helt separat. Dock rekommenderas det att man avslutar sitt bredbandsabonnemang, då detta kommer ingå i avgiften framöver och annars bli dubbelt. Vad som gäller för just ditt avtal och uppsägningstid bör man kontakta Tele 2 för mer info.


Något man ska tänka på?

Då Bahnhof ska ta över kontrakten den 1 november, ska man inte teckna några nya avtal med Telenor (eller Comhem om man vill byta).


Bra att veta är även att det som ingår i avtalet med Bahnhof och vår egen infrastruktur är internet fram till lägenheten/uttaget (oftast beläget i hallen). Det som dock varje lägenhetsinnehavare måste själva är en router. Antingen återanvända befintlig från Telenor/annan, eller skaffa ny, som ligger från ca 300kr.


Övrigt?

Har ni några frågor eller funderingar är det bara att höra av sig till info@garvarlundin.se


Mer information kommer framöver.


Ha en fin dag!


Mvh,

Styrelsen genom Erik Tevell
182 views0 comments

Recent Posts

See All

NYHETSBREV STYRELSEMÖTE 2024-06-11

Ekonomi Resultatet hittills i år är i linje med budget och likviditeten är fortsatt god. Som vi informerade om på stämman behöver alla källargolven renoveras och vi håller på att planera för arbetet m

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page